Varför mindre företag behöver en hemsida

Ett inlägg i Företagande, 13 september, 2016

Att vara frilans är att vara ett företag i microformat. Att vara ett litet företag är jag absolut inte ensam om. I slutet av förra året räknade SCB att det finns över 290 000 företag i Sverige med 1-19 personer anställda. Ett ganska rejält sällskap!

Jag är övertygad om att nästan alla företagare som inte redan har en hemsida någon gång funderat på eller ställt sig samma fråga: Behöver mitt företag verkligen en hemsida? Svaret på den frågan är enkelt. Ja, ert företag behöver en hemsida! Här är tre goda skäl till varför en hemsida är en god investering.

En genomarbetad och informativ hemsida sparar företag tid och pengar

En hemsida är öppen dygnet runt, året runt. Kunder kan vända sig dit när de söker information eller bara är nyfikna på företagets tjänster eller produkter, även när företagets anställda inte är tillgängliga. Detta innebär i längden att företaget sparar på personalens arbetstid som annars hade gått åt till ärenden som nu automatiseras.

En tydlig och marknadsförande hemsida hjälper företag att sälja mer

En hemsida är en virtuell säljare. Som aldrig tröttnar. Och som aldrig slutar att jobba. Genom att ha en tilltalande hemsida som erbjuder besökare företagets produkter eller tjänster kommer företaget också att få mer sålt. De flesta av oss använder i dag Google för att hitta information om varor och tjänster och genom att synas där kommer företaget nå nya kunder som aldrig hittat till företaget annars!

En tilltalande och väl designad hemsida stärker ett företags varumärke

Genom att ha en proffsig hemsida förstärks intrycket av företaget som trovärdigt och får kunder att känna sig trygga i kommunikationen med företaget. Kunder idag är medvetna om vilka företag de handlar av och att kommunicera företagets budskap i egna kanaler är ovärderligt för att kunna styra vilken bild av företaget som kunden får.

Är du en småföretagare utan hemsida idag? Vill du ändra på det? Skicka ett mail till mig så kan vi diskutera saken!

Kommentarer